حتما تا به حال با اسم آنتی ویروس آشنا شده اید و می دانید چه کاربردی دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
شاید برای شما هم پیش آمد باشد که گوشی اندرویدی خریداری کرده اید و اول از همه نرم افزار های کاربردی از جمله آنتی ویروس را روی گوشی همراه خود نصب می کنید. در این میان، برخی از افراد هستند که معتقدند که سیستم عامل اندوید، نیازی به آنتی ویروس ندارد.
ما در این مقاله بررسی می کنیم که آیا سیستم عامل اندروید نیز به آنتی ویروس نیاز دارد یا خیر؟
ویروس با گوشی همراه چه می کند؟
اول از همه باید بدانیم که ویروسها چگونه به گوشی وارد میشوند و چه بلایی سر گوشی ما میآورند. ویروس به معنی بد افزار است که می تواند از طریق اپلیکیشنهای مخرب و مضر وارد گوشی هوشمند ما بشوند.
حال این سوال پیش می آید که ویروس ها چگونه به گوشی وارد می شوند و چطور میتوانیم تشخیص دهیم که گوشی هوشمند ما ویروسی شده است؟
ویروس ها، معمولا به شکل تبلیغات بر روی نمایشگر گوشی شما ظاهر میشوند. حتما برای شما هم پیش آمده است که به محض روشن کردن نمایشگر یا باز کردن اپلیکیشن خاصی در گوشی، یک ویدیوی تبلیغاتی برای شما پخش میشود. این می تواند یکی از نشانه های ویروسی شدن دستگاه شما باشد.
ویروسها می توانند حافظه زیادی از دستگاه شما را اشغال کنند و باعث کند شدن عملکرد گوشی شوند و به دلیل اینکه میزان پردازش دستگاه افزایش مییابد، گوشی بیش از اندازه داغ میشود.
یکی دیگر از مهم ترین کارهایی که یک ویروس ممکن است انجام دهد، دزدیده شدن اطلاعات بانکی یا پسورد و اطلاعات شما مثل عکسها و ویدیوهاست.
آیا می توان ویروس ها را شناسایی کرد؟
براس شناسایی و حل مشکل، شما باید بعد از این که تبلیغات را روی گوشی مشاهده کردید، به دنبال منبع آن باشید.
به عنوان مثال، به دنبال آخرین اپلیکیشنی که دانلود یا باز کردهاید بگردید و آن را پیدا کنید. شما می توانید با غیرفعال یا uninstall کردن اپلیکیشن، گوشی همراهتان را از ویروس پاکسازی کنید.
ممکن است که شما متوجه نشوید که کدام اپلیکیشن مشکل ساز است، بنابراین، لازم است که از بین اپلیکیشنهای رسمی و معروفی که گوشی شما مثل تلگرام، اینستاگرم، واتساپ، جیمیل و... وجود دارد ، دنبال اپی باشید که خیلی معروف و شناخته شده نیست و از آن روی گوشی استفاده نمیکنید. به این ترتیب میتوانید این بدافزار را شناسایی و از گوشی خود حذف کنید.
چه کنیم تا گوشی ما ویروسی نشود؟
جالب است بدانید که مدیر بخش امنیت گوگل معتقد است که نصب آنتی ویروس روی گوشی کاری بیهوده است. بر این اساس، کارشناسان امنیتی در رابطه با امنیت گوشیهای هوشمند این توصیه را دارند که اگر قصد دانلود اپلیکیشنها را دارید، آن ها را از یک مارکت معتبر روی گوشیهای هوشمندتان دانلود کنید، چرا که اصولا همهی ویروسها از طریق نصب اپلیکیشن گوشی را آلوده میکنند.
بنابراین، توصیه میشود که کاربران گوشیهای اندروید، باید از گوگل پلی که همان فروشگاه رسمی گوگل است و کاربران گوشیهای آیفون، باید از اپاستور یا فروشگاههای معتبر، اپلیکیشن های خود را دانلود کنند.
شاید در گوگل پلی دیده باشید که یک سرویس بسیار معتبر به نام گوگل پروتکت وجود دارد که این سرویس، قبل از دانلود هر برنامه ای، امنیت برنامهها را بررسی میکند و سپس اجازه دانلود را صادر میکند.
نکته قابل توجهی که وجود دارد این است که هرگز روی لینکهایی که در گروههای واتساپی و تلگرامی وجود دارند و شما را به دسترسی به برنامههای جذاب دعوت میکنند، کلیک نکنید، زیرا که ممکن است به دستگاه شما آسیب برسانند. هم چنین، از باز کردن ایمیلهای مشکوک و ناشناخته پرهیز کنید و روی لینکهایی که با این ایمیلها ارسال شده هرگز کلیک نکنید.
کدام آنتی ویروس برای گوشی مناسب است؟
آنتی ویروس های بسیار زیادی وجود داردند که ما در این مقاله به شما می گوییم کدام نوع از آن ها برای شما مناسب تر است.
قبل از هرکاری، این نکته را در نظر داشته باشید که حتما آنتی ویروس ها را از فروشگاه های معتبر دانلود کنید.
Safe Security .1 :
این آنتی ویروس برای گوشیهای اندروید مناسب است که می تواند فایلها را اسکن و ویروسها را شناسایی کند وهم چنین می تواند کش های اضافی را در گوشی همراه شما پاک نماید. شما با استفاده از آن می توانید گوشی خود را بهینه کنید.
Avira .2 :
یکی دیگر از آنتی ویروسها برای گوشیهای اندروید Avira است که قابلیت اسکن دستگاه و کارت حافظه گوشی را داشته و عملکرد خوبی هم دارد.
Bitdefender .3 و Avast :
این دو آنتی ویروس که برای گوشیهای هوشمند قابل استفاده هستند، قابلیت اسکن دستگاه را دارند و میتوانند تمامی بد افزارهای داخل دستگاه شما را اسکن و شناسایی کنند.
لازم به ذکر است که اکثر این آنتی ویروسها، امکان از بین بردن ویروس را ندارند و نمی توانند به طور کامل دستگاه شما را از ویروس پاکسازی نمایند، کار اصلی این آنتی ویروس ها، شناسایی ویروس ها است و لازم است که کاربر به شکل دستی اقدام به حذف و پاک کردن آن ها از روی دستگاه خود کند.
https://blog.ir/panel/domain/asreeset.ir/post_edit/41